الأحد، 9 مارس 2014

طريقة عمل الليمون المعصفر

طريقة عمل الليمون المعصفر
المقادير2

كيلو ليمون + 1كيلو للعصير + 1كيس ملح + عصفر و حبة البركة + فلفل احمر مفروم و فلفل اخضر لتخليل


الطريقة
نحضر طبق و نضع العصفر و حبة البركة و الملح و الفلفل الاحمر المفروم و يقلب جيدا

نحضربرطمان زجاجي او بلاستك

يغسل الليمون جيدا و يقطع اربع تربع و يحشى بالخليط

يوضع طبقة من اليمون ثم طبقة من الفلفل الاخضر الي انتهاء المقدار

ثم نضع عصير الليمون ثم نضع كمية من قشر الليمون المعصور علي وجه البرطمان و يضغط جيدا حتي يظهر عصير الليمون علي وجه البرطمان ثم يقفل جيدا

و نتركة من شهر الي شهر و نصف

ملحوظة هامة لابد الليمون يكون اصفر



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق