المقادير2
كيلو ليمون + 1كيلو للعصير + 1كيس ملح + عصفر و حبة البركة + فلفل احمر مفروم و فلفل اخضر لتخليل
كيلو ليمون + 1كيلو للعصير + 1كيس ملح + عصفر و حبة البركة + فلفل احمر مفروم و فلفل اخضر لتخليل
الطريقة
نحضر طبق و نضع العصفر و حبة البركة و الملح و الفلفل الاحمر المفروم و يقلب جيدا
نحضربرطمان زجاجي او بلاستك
يغسل الليمون جيدا و يقطع اربع تربع و يحشى بالخليط
يوضع طبقة من اليمون ثم طبقة من الفلفل الاخضر الي انتهاء المقدار
ثم نضع عصير الليمون ثم نضع كمية من قشر الليمون المعصور علي وجه البرطمان و يضغط جيدا حتي يظهر عصير الليمون علي وجه البرطمان ثم يقفل جيدا
و نتركة من شهر الي شهر و نصف
ملحوظة هامة لابد الليمون يكون اصفر
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق