الاثنين، 3 مارس 2014

طريقة عمل القرص (قرص اسكندراني + قرص بالجبنة + قرص صيامي + قرص طرية)

طريقة عمل القرص (قرص اسكندراني + قرص بالجبنة + قرص صيامي + قرص طرية)

طريقة عمل القرص الأسكندرانى للشاى




السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

المقادير

1\2 1 كوب سمن

1\2 كوب زيت ذرة

1كيلو دقيق

2ملعقة سمسم

1\2كيلو عجوة مفرومة مضاف أليها 2ملعقة سمسم 1ملعقة سمن

1\2ملعقة فانيليا

2ملعقة صغيرة خميرة فورية +ملعقة صغير سكر+2ملعقة ماء فاتر

كوب ماء فا تر

الطريقة

يضاف السمسم ألى الدقيق

تقدح السمن مع الزيت ثم يعمل حفرة فى وسط الدقيق

يصب عليه السمن تدريجيآ ويبس بملعقة خشبية حتى

تهدأحرارته ثم يبس باليد جيدآ

ثم يضاف أليها الخميرة بعد تقليبها مع معلقة السكر

و2ملعقة ماء دافئ ويضاف أيضآ كوب الماء وتلت جيدآ

يغطى العجينة وتترك فى مكان دافئ لتتخمرلمدة ساعة

بعد ان تتخمر تقطع كور صغيرة وتحشى فى وسط

كل كورة بقطعة عجوة وتبط كل كورة بكف اليد

وترص القرص فى صينية مدهون بالسمن مع ترك

مسافات حتى نفاذ الكمية ثم توضع فى فرن حار

وبالهنا والشفاء

ملحوظة

العجوة هى التمر




طريقة عمل القرص بالجبنة بالصور



الــــقطائــــف بالجبـنـــــة
المقادير:

1 كيلو قطايف متوسطة الحجم.
2/1 كيلو من الجبنة البيضاء.
4/3 كوب من السمن أو الزبدة.

الطريقة:

يقطـــع الجبن إلى قطع صغيرة وينقع بالــماء إلى أن يصـــبح طعمه حلواً.
يصفى الجبن جــــيداً مـــن الماء.
يحشى كـــــل قرص من القـــطايف بملعقة طعام بالجبن.
يطوى القرص ويضغط على أطرافه بالأصابع جيداً.
يدهن كل قرص بالسمن ويصف في الصينية المعدة للخبز.
توضع الصينية في الفرن الساخن حتى تحمر الأقراص.
تغمس الأقراص بالقطر الساخن وتقدم ساخنة.

ملاحظة:

يمكن إنــــــتاج قطايف بالجوز وفــــي هــــذه الحالة يستــــــعاض عـــــــن الجبنة بكوبين من الجـــــــوز المفـــــرم والمخـــــــلوط بالســـــكر ومـــــاء الـــــزهر.





طريقة عمل القرص الطرية بالصور

اضغط هنا لتكبير الصوره

ثانيا تحضرى نصف كيلو لبن حليب او رايب
كيلو دقيق
نصف كيلو سمنه لو عايزاها نعمه قوى لو وسط يبقى ربع كيلو سمن اوزبد
باكو بيكنج بودر
معقتين كبيره خميره
معلقه كبيره سكر
عجوه حسب الرغبه
لو عاييزه تحطى سمسم على العجينه تحمرى شويه بس مش قوى يبقى لونهم دهبى
الطريقه
تخلطى الدقيق واللبن والسكر والخميره والبيكنج بودر مع بعض وتعجنى لحد مايختفى الدقيق وبعدين تسخنى السمن كويس وتحطيه على العجينهوالسمسم حسب الرغبهوتعجنى حتى تصبح طريه ومتمسكش فى ايديك وتتركيها تخمر فى مكان دافى لمده ساعه او ساعه ونصف لان الجو برد لان لضمان نجاحها الخمر والرفعولما تحسى انها نفشت كده وزادتتجيبها وطبعا تكونى محضره العجوه لو كانت بها نواه تطلعيه وتعمليها على النار بسمنه حتى تصبح طريه وناعمه تبقى سهله فى العجينه وبعدين تجيبى العجينه وتعمليها على شكل كور وتبططى حاجه بسيطه وتحطى العجوه وتبططى على شكل دائره وتسيبها ترفع لمده طويله ويريت تعملى ده كله باليل وتسيبيها طول الليل وتخبيزيها الصبح لاها لازم ترفع جامد والجوبرد وتخبزيها فى فرن متوسط الحراره وعلى فكره المقادير دى بتعمل 4 او 5 صوانى وسط




طريقة عمل القرص السادة بالصور
• المقادير :

• كيلو دقيق
• من كوب وربع الى كوب ونصف سمن
• كوب وربع ماء
• ملعقة صغيرة خميرة بيره
• ملعقة صغيرة مغات
• ملعقة صغيرة ينسون
• 2 ملعقة كبيرة سمسم ملعقة صغيرة رائحة الكعك


• الطريقة :
• نفس طريقة الكحك بالعجمية اللى فى نفس المنتدى



• لكن نضيف رائحة الكحك والمغات واليانسون الى الدقيق قبل اضافة السمن


تدعك الخميره البيره بالسكر جيدا حتى تسيل ثم يضاف لها اللبن الدافى و تترك حتى تتضاعف


• فى أناء عميق ضعى السمن على النار واتركيه حتى يقدح .



• ارفعى الاناء من على النار ، ثم أضيفى الدقيق .


• قومى بفرك الدقيق والسمن جيدا بكف اليد

• أضيفى الخميرة بعد تخمرها .. أستمرى فى العجن جيدا ، ثم أضيفى كمية الماء أو حسب احتياج العجينة

• أتركى العجينة جانبا حتى تهدا




• عند التشكيل تحشى بالعجوة بدل العجمية ولا ينقش السطح



ويمكن عمل القرص على شكل سمبوسكات كالتالى




قومى بتسخين الفرن على درجة حرارة 180 وضعى الصاج فى الفرن واتركيه لمدة 15 دقيقة ،أو حتى تتأكدين من نضج القرص ويصير لونها ذهبيا.

• اخرجى الصاج من الفرن واتركيه جانبا حتى يبرد .

• من الأفضل تسخين الفرن قبل خبز القرص .





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق